h

Informateur start verkennende gesprekken

8 november 2016

Informateur start verkennende gesprekken

Foto: Jan Breur

Informateur Bort Koelewijn is deze week gestart met zijn verkennende gesprekken in Veenendaal. In zijn ronde langs alle politieke partijen spreekt hij met de vertegenwoordigers van de elf Veenendaalse raadsfracties. De informateur hoopt na afloop van de verkennende gesprekken zo spoedig mogelijk zijn bevindingen te delen met de fractievoorzitters.

Tijdens de informatieronde inventariseert de informateur de onderwerpen en uitgangspunten die volgens de diverse fracties belangrijk zijn voor Veenendaal voor de komende jaren. De informateur inventariseert ook welke combinatie van partijen het meest geschikt lijkt om een nieuw college te vormen. De gesprekken hebben een besloten karakter.

Informateur

Drs. mr. Bort Koelewijn werd vorige week op voordracht van Engbert Stroobosscher van de ChristenUnie aangesteld als informateur in Veenendaal. Zijn werkzaamheden moeten leiden tot de vorming van een nieuw college. De ChristenUnie heeft als grootste partij in de gemeenteraad het initiatief verkregen voor de onderhandelingen om een nieuw college te formeren nadat de vijf wethouders van het huidige college op 27 oktober opstapten.

Aanstaande vrijdag zal het gesprek met de SP plaatsvinden.

Reactie toevoegen

U bent hier