h

Breur; terug in de Agendacommissie

23 december 2016

Breur; terug in de Agendacommissie

Foto: Jan Breur

Niet alleen het College maakte gisteravond (donderdag 22 december) haar come-back. Jan Breur keert terug in de agendacommissie van de gemeenteraad. Met 17 van de 33 stemmen kreeg hij steun van een absolute meerderheid in de gemeenteraad, en liet hij drie anderen achter zich.

Henk van Soest (ChristenUnie) en  Roy Dielemans (D66) hadden zich eveneens gekandideerd; zij kregen respectievelijk 8 en 5 stemmen. Ook gingen er twee stemmen naar Martijn Beek (ProV), die zichzelf niet had gekandideerd voor de functie.

Taken agendacommissie

De agendacommissie stelt de concept-agenda's voor de gemeenteraad en raadscommissies samen. Ook treden de leden van de agendacommissie op als voorzitter in de raadscommissies en op beeldvormende avonden.

In de agendacommissie is een vacature ontstaan, doordat één van haar leden - Engbert Stroobosscher (ChristenUnie) - de gemeenteraad verlaten heeft en als wethouder is toegetreden tot het College.

Geschiedenis

Breur werd voor het eerst in de agendacommissie gekozen in april 2014. Hij had zichzelf hier niet voor gekandideerd, dus deze verkiezing kwam als een verrassing. De agendacommissie bestaat uit 4 leden, maar er waren slechts 3 kandidaten. Omdat iemand de naam van Breur op het stippellijntje van het stembriefje had geschreven werd hij (met één stem) als write in kandidaat in de agendacommissie gekozen.

Foto: Dylan Lochtenberg voor Fractie SP Veenendaal

Overrompeld, maar vereerd aanvaardde hij de functie en liet zich in december van dat jaar 'aflossen' door Puck van Aart (PvdA). Vanaf dat moment was Breur plaatsvervangend lid van de agendacommissie.

Toen dit jaar bekend werd dat één van de leden van de agendacommissie, Engbert Stroobosscher, wethouder zou gaan worden - en dus zijn taken als raadslid zou moeten laten varen - voelde Breur zich geroepen om zijn plaatsvervangend lidmaatschap van de agendacommissie om te zetten in 'vol' lidmaatschap.

Hij kandideerde zich, en kreeg steun van een meerderheid in de gemeenteraad. Dus is Breur weer lid van de agendacommissie. Alleen nu heeft hij er zelf ook voor gekozen...

Reactie toevoegen

U bent hier