h

De come-back van het College

23 december 2016

De come-back van het College

Foto: AJ Breur

Het bestuurlijke 'Ragnarök', waarin Veenendaal na de val van het College in verkeerde, is ten einde. Gisteravond (donderdag 22 december) is het 'nieuwe' College geïnstalleerd. Hoewel... nieuw? Na alle toestanden blijkt alleen Wethouder Beckerman te zijn vervangen. Zijn plaats wordt ingenomen door Engbert Stroobosscher.

Niet zo 'All New, All Different'

SP-fractievoorzitter Jan Breur maakte (zoals hij al ook al eerder deed) een vergelijking met de stripboekenserie 'X-Men'. Nadat de serie in de jaren '60 niet zo goed liep, werd in de jaren '70 de opzet van de strip veranderd - alsmede de samenstelling van het superheldenteam; op één personage, Cyclops, na.
Het College maakte eenzelfde beweging: het liep niet, en de samenstelling van het team werd veranderd. Alleen, nu was het niet één personage uit het oude team dat bleef - maar was er één vervanging en bleef de rest.

Foto: AJ Breur

Breur gaf aan dat deze situatie moeilijk te begrijpen is.

BREUR: "Tegen de terugkerende wethouders afzonderlijk zeg ik: 'fijn dat u er weer bent; ik verheug me op het hervatten van de samenwerking'. Echter, tegen de club als geheel zeg ik: 'wat doet u hier? U heeft uw kans gehad, en dat bleek niet te werken'."

Ook gaf hij aan dat de SP weliswaar blij is dat er een einde is gekomen aan de bestuurlijke chaos die de afgelopen twee maanden is opgetreden, maar dat de hele toestand zich gemakkelijk laat uitleggen als een uitgebreide doch ordinaire wisseltruc.

Aardig om belangrijk te zijn

Hij hield zijn betoog echter kort. Enerzijds omdat hij dit statement al eerder had gemaakt (al leek het er destijds nog op dat niet Stroobosscher maar Henk van Soest de 'nieuwe Beckerman' zou worden). Anderzijds vanwege de stelling die de Duitse 'filosoof' Hans Peter Geerdes in zijn muzikale manifest 'Verplaats uw ezel' in 1994 poneerde: "Het is aardig om belangrijk te zijn, maar het is belangrijker om aardig te zijn."

Reacties

Hebben ze weer wat te doen

Reactie toevoegen

U bent hier