h

Enquête koopzondagen 2016 tot eind januari online

7 januari 2017

Enquête koopzondagen 2016 tot eind januari online

Foto: Jan Breur

Mensen die in een winkel in Veenendaal werken hebben nog tot het einde van deze maand de kans om hun mening en ervaring door te geven op veenendaal.sp.nl. Daarna gaat het onderzoek de volgende fase in; de binnengekomen gegevens worden dan verwerkt.

Voor de SP is het van doorslaggevend belang hoe winkeliers en hun personeel staan tegenover de koopzondag. Hierover wordt in september een definitief besluit genomen. In de regeling die op dit moment geldt, mogen winkels open op zondagen dat er een evenement plaatsvindt.

Nadat het College was gevallen, heeft de gemeenteraad besloten om een aantal besluiten op de lange baan te schuiven. Het vaststellen van de evaluatiecriteria voor de koopzondagregeling is één van die uitgestelde onderwerpen; hierdoor vallen de beide koopzondagen van 2016 buiten de evaluatie. Om toch kennis uit die zondagen te halen, is de SP een eigen evaluatie begonnen op basis van het criterium dat voor die partij het belangrijkst is: de mening van de mensen die het werk moeten doen.

Nu het College weer is aangetreden, verwacht de SP dat de evaluatiecriteria snel alsnog kunnen worden vastgesteld. Mochten er voor die tijd nog koopzondagen plaatsvinden, dan zal de SP ook daarover een eigen evaluatie organiseren. De eerstvolgende koopzondag staat op 26 maart ingepland.

Deelname aan de SP-enquête is anoniem. Er wordt vertrouwelijk met de gegevens omgegaan.

naar de enquête

Foto: Cor van Londen

Reactie toevoegen

U bent hier