h

Schaakfestival!

9 april 2017

Schaakfestival!

Foto: Jan Breur

Met een opmerkelijk verhaal, over hoe schaken van de Vikingen via Nederland en de VOC naar China werd geëxporteerd, opende acteur Niels Mellema - gehuld in historische kledij - het SCHAAKFESTIVAL in de Cultuurfabriek. De gelegenheid: het 70-jarige jubileum van de Veenendaalse Schaakvereniging.

Op het festival was van alles te doen. Er waren workshops 'schaken opfrissen' en 'schaken voor kinderen'. Leo Hovestadt gaf een presentatie over de geschiedenis van het schaakspel (op punten verschilde zijn verhaal met dat van Mellema...), en hij exposeerde een deel van de collectie uit zijn schaakmuseum.
En natuurlijk werd er volop geschaakt. In de Cultuurfabriek stonden diverse schaakborden opgesteld; buiten de Cultuurfabriek een reuzenschaakbord.

SP-fractievoorzitter Jan Breur was naar het festival gekomen om de jubilerende vereniging van harte te feliciteren met hun 70-jarige bestaan. Het kon niet uitblijven, of hij werd uitgedaagd voor een potje schaak. Het bleek een leerzame ervaring...

Foto: Niels Mellema

Schaken in Veenendaal:

Reactie toevoegen

U bent hier