h

Zo gaat de molen...

22 mei 2017

Zo gaat de molen...

Vastgoed- en accomodatiebeleid vastgesteld

Na de verkoop moet molen 'de Vriendschap' haar functie behouden. Dit vinden ChristenUnie, SP en ProV. Afgelopen donderdag dienden ze daartoe een motie in. Ook willen deze partijen, samen met de PvdA, dat er snel gesproken wordt over de verhuur van panden waarvoor geen beleid is vastgesteld.

Donderdag stelde de gemeenteraad het vastgoed- en accomodatiebeleid vast. Hierin staat, hoe de gemeente omgaat met de gebouwen die zij in haar bezit heeft. De gemeente biedt huisvesting aan organisaties die uitvoering geven aan hun beleid; voor andere organisaties neemt de gemeente niet die verantwoordelijkheid. Panden die niet benut kunnen worden voor het beleid, worden afgestoten.

Eén van de panden die worden afgestoten, is molen 'De Vriendschap'. Deze stond al een tijd in de verkoop, maar nu het in een 'mandje' met ander vastgoed is aangeboden, is er een geïnteresseerde koper. De transactie is in een vergevorderd stadium.
Dit heeft tot onrust geleid bij de gebruikers van de molen. Zal deze nog wel in de huidige vorm blijven bestaan? Een motie van ChristenUnie, SP, en ProV beoogde die waarborg te geven.

Maatschappelijke panden

Niet alleen over de molen, maar ook over andere panden bestaan zorgen. Panden, waarin maatschappelijke organisaties zijn gehuisvest, waarvoor geen beleid is geformuleerd.
Juist omdat die organisaties buiten de boot dreigden te vallen, hebben eerder besprekingen van het Accomodatiebeleid niet geleid tot vaststelling ervan.

Voorbeelden van deze organisaties en panden zijn: De Groenhof (IVN), de Voedselbank, en Overstag (onderwijsproject voor vroegtijdige schoolverlaters).
ChristenUnie, SP, ProV en PvdA willen wel dat er plek voor deze organisaties is en blijft in Veenendaal. Zij dienden een motie in, die de huisvesting van deze organisaties agendeerde.

Aangenomen

Net als het accomodatiebeleid zelf, zijn ook beide moties bij meerderheid aangenomen in de gemeenteraad.

Naast het accomodatiebeleid is er ook gesproken over het plan 'vitale binnenstad', en dan met name het stadsstrand. De discussie nam zoveel tijd in beslag, dat de vergadering niet af kwam. Vanavond (maandag, 22 mei) gaat de vergadering verder...

Reactie toevoegen

U bent hier