h

SOLIDAIR met leerkrachten

30 juni 2017

SOLIDAIR met leerkrachten

Foto: A.J. Breur

SP Veenendaal steekt actievoerende docenten een hart onder de riem

In de afgelopen week voerden leerkrachten van het primair onderwijs actie. Zij willen waardering voor hun belangrijke werk. SP-Afdeling Veenendaal is solidair met hen, en stak hen afgelopen dinsdag (27 juni) een (taartvormig) hart onder de riem...

Op 27 juni vond er een werkonderbreking plaats op tal van basisscholen in het land. Ook was er op het Malieveld in Den Haag een grote demonstratie. De meesters en juffen willen een lagere werkdruk en een beter salaris. De SP steunt hen in die strijd.

Ook op de Juliana van Stolbergschool, locatie Sterke Arm, vond een werkonderbreking plaats. Een kleine delegatie van SP-afdeling Veenendaal, onder aanvoering van organisatiesecretaris Toke van de Rovaart, bezocht de school en de actievoerende leerkrachten.
En ze kwam niet met lege handen aanzetten: nee, als waardering voor het vak en als steun in de strijd, mocht ze de leraren namens de SP een taart aanbieden.

"De werkdruk is enorm. De klassenassistenten zijn wegbezuinigd, terwijl er van de andere kant subsidies over de balk gegooid worden, waarvan al niet meer bekend is waarvoor ze dienden," aldus Van de Rovaart, die de verhalen van het onderwijzend personeel heeft beluisterd. "Een mannelijke docent  ging fluitend naar zijn werk. Helaas was dat 3 jaar geleden; het fluiten wordt steeds minder. Leerkrachten kunnen niet de tijd en aandacht geven aan de kinderen die het zo hard nodig hebben."

SP'er en Tweede-Kamerlid Peter Kwint wil dat er 500 miljoen wordt vrijgemaakt om de laagste salarisschaal in het basisonderwijs te verhogen.
"En dat is hard nodig. Want het lerarentekort neemt hals over kop toe, en lang niet genoeg mensen kiezen voor het onderwijs," aldus Kwint. "Nu moeten de eisen van de leraren serieus genomen worden. Het onderwijs schreeuwt om concrete maatregelen."

Politiek leider Emile Roemer heeft zelf een achtergrond in het basisonderwijs. Die achtergrond verloochent hij niet: "Basisschoolleraren doen ontzettend belangrijk werk. Zij moeten de ruimte krijgen om dit werk te doen én een eerlijke beloning. Wij steunen ze in die strijd."


Foto: SP Veenendaal

blog Toke van de Rovaart

SP STEUNT LERAREN:
VERHOOG SALARIS NU!

Stakingsfilm Malieveld

Reactie toevoegen

U bent hier