h

RED ONS STADSSTRAND: 6500+ handtekeningen...

18 juli 2017

RED ONS STADSSTRAND: 6500+ handtekeningen...

Wederom heeft de actie 'RED ONS STADSSTRAND' een nieuwe mijlpaal bereikt. Het aantal handtekeningen is de 6500 gepasseerd. Afgelopen weekend zijn er 688 handtekeningen op papier gezet - waarmee het aantal op papier is gestegen tot 4584. Het aantal digitaal geplaatste handtekeningen staat op 1948. Bij elkaar opgeteld maakt dit 6532.

teken de petitie

De petitie is een reactie op (nog niet uitgekristalliseerde) plannen van de gemeente om een groot deel van het stadsstrand vol te bouwen. Ofwel zal er een nieuw theater verrijzen dat 'de Lampegiet' moet gaan vervangen - ofwel zullen er nieuwe winkelpanden worden neergezet.
De SP acht beide plannen heilloos, en opteert voor een andere optie: behoud van het volledige stadsstrand op de huidige plaats. Om aan te tonen dat veel Veenendalers - en andere bezoekers - het hiermee eens zijn, is de partij de petitie gestart.

Hoewel de partijen die voor behoud van het (gehele) stadsstrand zijn in de minderheid zijn, klinkt in de straten van Veenendaal een ander geluid. De mensen willen het stadsstrand graag behouden.

SP-Fractievoorzitter Jan Breur is dankbaar voor de grote hoeveelheid handtekeningen. "Dit toont aan dat Veenendaal goud in handen heeft met het stadsstrand. Het zou dom zijn om dit te laten glippen."

Criticasters van de actie wijzen er graag op dat het behoud van het stadsstrand 'geld kost', omdat er geen winst gemaakt kan worden op de gebouwen die daar zouden moeten verrijzen. Breur neemt die kritiek met een korreltje zout:
"Als je daar gebouwen neerzet, kost dat ook geld. En het is nog maar de vraag of je dat eruit haalt. Ik ben er van overtuigd dat behoud van het stadsstrand niet alleen de goedkoopste optie is, maar ook nog eens de optie die het meest oplevert. Het stadsstrand maakt het centrum aantrekkelijk."

teken de petitie

Foto: Baukje Hiemstra
Foto: Toke van de Rovaart

Reactie toevoegen

U bent hier