h

Tussenstand RED ONS STADSSTRAND

6 augustus 2017

Tussenstand RED ONS STADSSTRAND

Foto: Baukje Hiemstra

bijna 9.000 handtekeningen verzameld

Gestaag gaat de actie 'RED ONS STADSSTRAND' verder. In een constante stroom tekenen mensen voor het behoud van stadsstrand Landjepik - in de huidige vorm en locatie. De afgelopen week hebben zich weer 1060 mensen gemeld...

teken de petitie

De totale tussenstand is nu 8.878 HANDTEKENINGEN. Hiervan zijn er 2.222 online gezet; 6.656 handtekeningen zijn gezet op papier - in een winkel of bij een SP'er of andere vrijwilliger. De enthousiaste vrijwilligers zijn vaak in het centrum en rond het stadsstrand te vinden - en gaan soms huis-aan-huis.

De SP is de actie begonnen nadat de gemeenteraad besloot om een deel van het stadsstrand te bebouwen. De plannen zijn nog niet helemaal rond, maar gaan twee ideeën rond. Het ene idee is een nieuw theater, dat 'de Lampegiet' moet vervangen. Het andere idee is meer winkelruimte.
Getuige het succes van de actie zijn deze ideeën niet wat de Veenendalers, ondernemers en bezoeker van het stadsstrand willen. Die willen gewoon hun stadsstrand behouden.

Afgelopen week sprak afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra met AD-journalist Bernie van Unen. In het interview zei ze het volgende: "In een paar jaar tijd is het stadsstrand uitgegroeid tot een pleisterplaats voor de inwoners van Veenendaal. Er wordt veel georganiseerd. Mensen komen er tot rust. Dat vinden we belangrijk. Met het stadsstrand houden we mensen ook langer in het centrum. Goed voor de ondernemers."

teken de petitie

Reactie toevoegen

U bent hier