h

Een nieuwe start voor Wouter Kolff...

15 september 2017

Een nieuwe start voor Wouter Kolff...

Veenendaal definitief verruild voor Dordrecht

Veenendaal moet het nu echt stellen zonder Wouter Kolff als burgemeester. Afgelopen woensdag (13 september) is hij ingezworden als burgemeester van Dordrecht. Na vijf jaar burgemeester te zijn in 't Veen, maakt hij een nieuwe start in een nieuwe plaats...

... toch is Dordrecht niet helemaal nieuw voor Kolff, maar is er in historische band. Zijn overgrootvader, Johannes van der Elst, was van 1803 tot aan 1808 ook burgemeester van Dordrecht.

Een grote delegatie uit Veenendaal was afgereisd om bij de installatie te zijn, en Kolff zo veilig over te dragen aan de 'schapekoppen' (een bijnaam voor de inwoners van Dordrecht). Zo waren daar het voltallige College, de griffier, de gemeentesecretaris en diverse leden van de gemeenteraad - onder wie SP-fractievoorzitter Jan Breur.

Kolff blikt met dankbaarheid terug op zijn Veense tijd:
"Veel dank aan Veenendaal en vooral aan alle inwoners voor de afgelopen jaren waarin ik uw burgemeester mocht zijn," laat hij weten op zijn Facebookpagina. "Het was intensief, maar ik heb ervan genoten."
Maar nu is het tijd voor Dordrecht:
"De komende tijd zal ik me onderdompelen in de Dordtse samenleving, de regio en het politiek-bestuurlijk netwerk," aldus Kolff. "Ik hoop dat me daarvoor de tijd wordt gegund en dat we daarbij door iedereen een beetje op weg worden geholpen."

Ondertussen, in Veenendaal...

Foto: SP / Persbericht Gemeente Veenendaal

Het Veense burgemeesterschap gedurende 8 dagen aan loco-burgemeester Stroobosscher. Vanaf 21 september a.s. zal de heer Piet Zoon waarnemend burgemeester van Veenendaal zijn. Na de gemeenteraadsverkiezingen en College-onderhandelingen zal Veenendaal op zoek gaan naar een definitieve burgemeester...
Zoon is aangewezen door de commissaris van de Koning - in overleg met de fractievoorzitters van de Veense gemeenteraad.

“Het is voor mij eervol om de komende periode als waarnemer te fungeren in de gemeente Veenendaal. Van burgemeester Wouter Kolff heb ik inmiddels goede verhalen gehoord over de inwoners van Veenendaal," laat Zoon weten in een eerste reactie. "Hij noemt hen ondernemende mensen, die sterk betrokken zijn bij de samenleving en bij elkaar. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken. Ik begeef mij graag tussen en onder de mensen, waarbij zichtbaar, hoorbaar en betrokken voor mij belangrijke kernwaarden zijn. Ik zie er naar uit de samenleving van Veenendaal beter te leren kennen.”

Piet Zoon is nu nog waarnemend burgemeester van Reimerswaal.
"Uiteraard maak ik de komende weken eerst het werk in mijn huidige gemeente goed af, daarna ga ik me met al mijn energie richten op Veenendaal."

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier