h

Veenendaal tegen "Lelystad"

18 januari 2018

Veenendaal tegen "Lelystad"

Foto: SP Veenendaal

Gemeente stuurt brief

Wethouder Kundiç heeft namens de gemeente een brief aan de minister geschreven, waarin zij verzoekt de uitbreiding van Lelystad Airport - en bijbehorende toekenning van laagvliegroutes - niet te laten plaatsvinden alvorens het luchtruim is heringedeeld. Hierin trekt zij samen op met haar collega's in de Food Valley gemeenten. De wethouder zei dit afgelopen dinsdag (16 januari) in de raadscommissie in antwoord op vragen van de SP.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van december had de SP een motie willen indienen - met D66 als mede-indiener - waarin het college verzocht werd om een dergelijke brief te schrijven. Door een ellenlange discussie over de koopzondag en - in mindere mate - Rondweg Oost, bleek hier helaas geen tijd meer voor te zijn.
Afgelopen dinsdag was de eerstvolgende vergadering waarin politieke partijen het College zouden treffen. Om het onderwerp niet verloren te laten gaan, vroeg SP'er Sietse van der Bij hoe het ermee stond en of de wethouder wilde toezeggen om die motie alsnog op te pakken.
Hij werd op zijn wenken bediend: niet alleen was de wethouder daartoe bereid - ze HAD hem al uitgevoerd ook nog!

De uitbreiding van Lelystad Airport zou - in de huidige verdeling van het luchtruim - met zich meebrengen dat er laagvliegroutes zouden komen, onder andere boven de omgeving van Veenendaal. Deze laagvliegroutes zijn extra vervuilend, en leveren veel lawaaioverlast. SP-Afdeling Veenendaal werkt samen met andere afdelingen uit de regio (onder andere SP Provincie Gelderland) om de laagvliegroutes te weren.

Meer info:

Reacties

mooi zo Sietse, deze klap is alweer een daalder waard!

Reactie toevoegen

U bent hier