h

Veense Kei

6 januari 2018

Veense Kei

Foto: AJ Breur

Thijs Robbertsen wint jongerenprijs als eerste

Op donderdag 4 januari 2018 reikte wethouder Nermina Kundic, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veenendaal, de jongerenprijs de 'Veense Kei' uit aan Thijs Robbertsen. Hij ontving de prijs voor zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de nationale Giro555-actie 'Help slachtoffers hongersnood'.

Jongerprijs de ‘Veense Kei’

De 'Veense Kei' is vorig jaar ingesteld tijdens de behandeling van de Kadernota. ProVeenendaal, SP en anderen dienden hiertoe gezamenlijk een voorstel in. Thijs is de eerste die hem in ontvangst mocht nemen.

Met de jongerenprijs de 'Veense Kei' wil de gemeente Veenendaal haar waardering tonen aan jongeren uit Veenendaal in de leeftijd van 8 tot 23 jaar, die zich inzetten voor de leefbaarheid en  samenhang in Veenendaal of een bijzonder maatschappelijk initiatief ondernemen.  

De jury, bestaande uit een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), een medewerker van Veens en een afvaardiging van de Jongerenraad, kiezen uit de aanmeldingen een winnaar.

Thijs' initiatief

Thijs zag in maart 2017 de verschrikkelijke beelden op televisie over de hongersnood in Afrika. Hij vond het heftig om te zien dat er zulke grote armoede is in Afrika. Hij bedacht een initiatief om geld in te zamelen voor de nationale Giro555-actie. Met zijn inzamelactie van lege flessen hoopte Thijs €100,- aan statiegeld te kunnen doneren. Maar zijn inzamelactie bleef niet onopgemerkt. Zijn school, Het Erf, en zijn medeleerlingen steunden het initiatief door massaal mee te helpen en ook de media kreeg het in de gaten. Zo was Thijs tijdens de Landelijke Actiedag op 29 maart 2017 met zijn actie te zien op RTV Utrecht en in het NOS Jeugdjournaal. Hij doneerde uiteindelijk een bedrag van €400,- voor het goede doel.

Voorbeeld voor andere jongeren

Wethouder Nermina Kundic is trots op het initiatief van Thijs. "Met zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en maatschappelijke hart, is Thijs een groot voorbeeld voor andere jongeren in Veenendaal. Daarom verdient hij het om in het zonnetje gezet te worden. Thijs is een topper en een terechte winnaar van de 'Veense Kei'."

SP-Afdeling Veenendaal feliciteert Thijs langs deze weg van harte met het winnen van de prijs.

Reactie toevoegen

U bent hier