h

College: "Skatebaan voldoet..."

9 april 2018

College: "Skatebaan voldoet..."

Foto: onbekend

Antwoord op vragen sp

Het College van Burgemeester en Wethouders is het eens met de SP: de skatebaan moet veilig zijn. Maar, dat is ze al - vindt het College. Ze voldoet aan de 'normen'.
De SP stelde juist schriftelijke vragen, omdat er nogal wat is af te dingen op de staat van de skatebaan.

Zo zitten er scheuren in de ondergrond - iets wat je volgens de SP niet bepaald veilig kan noemen. Het College geeft echter aan dat er geen onderhoud nodig is, en dat de baan aan de normen van het 'warenwetbesluit attracties en speeltoestellen' voldoet.

Jan Breur, gemeenteraadslid namens de SP, vindt deze reactie jammer:
"Het is nogal een technocratische benadering van veiligheid en onderhoud. Een baan kan honderd keer op papier aan de normen voldoen, maar als er scheuren in de ondergrond zitten, is het ECHT NIET GOED."

Ook goed nieuws

Toch is het niet alleen teleurstelling wat de klok slaat. De brief van het College heeft ook goed nieuws in zich.
Het College erkent dat de baan verouderd is, en biedt zelfs een doorkijkje naar vernieuwingen.

Dit jaar vinden er gesprekken plaats met zowel skaters als Sportservice om tot een goed plan te komen. Volgend jaar wordt de renovatie dan voorbereid, en in 2020 beginnen de werkzaamheden.
Het vernieuwde skatepark moet dan zo'n twintig jaar mee kunnen...

"En daar word ik wel weer blij van," aldus Breur. "Het past bij een sportstad als Veenendaal om ambitieus te zijn met voorzieningen. Zeker als het om een sport gaat die enorm in opkomst is. We zullen de ontwikkelingen op de voet volgen!"

Verwante artikelen:
Meer info:

Reactie toevoegen

U bent hier