h

Energietransitie: Food Valley samenwerking?

22 april 2018

Energietransitie: Food Valley samenwerking?

Foto: Food Valley / hetvizier.com

Weinig gemeenschappelijke grond

De energietransitie is een belangrijke aangelegenheid. Belangrijk genoeg om partners in andere gemeentes te zoeken. Maar dan moeten die andere gemeenten wel het zelfde doel hebben - en juist dat is niet het geval...

De Food Valley regio bestaat uit acht gemeenten: Veenendaal, Ede, Wageningen, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Barneveld en Nijkerk.
De meesten van die gemeenten zijn minder ambitieus dan Veenendaal op hun weg naar energieneutraliteit.
"Er is eigenlijk te weinig gemeenschappelijke grond voor samenwerking op dit thema," zei Jan Breur - gemeenteraadslid namens de SP - toen de regionale energievisie besproken werd in de raadscommissie op dinsdag 17 april.

"Een integraal beleid, zoals voorgesteld wordt," sprak Breur, "moet alleen gelden voor grensoverschrijdende aangelegenheden zoals warmtenetten en windparken. Andere zaken moet de gemeente zelf doen, omdat anders de traagste het tempo bepaalt."

Wat de SP betreft, mag de gemeente Veenendaal echt wel aan de bak om de doelstelling 'energieneutraal in 2035' te behalen. En niet achterover hangen omdat men de Food Valley heeft ingeschakeld.

Aanstaande woensdag, 25 april, neemt de gemeenteraad een besluit over dit onderwerp.

Reacties

Hoe zit het met het Eneco gebeuren?

Reactie toevoegen

U bent hier