h

Raad vraagt hulp van inwoners bij opstellen profielschets nieuwe burgemeester

9 mei 2018

Raad vraagt hulp van inwoners bij opstellen profielschets nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Veenendaal heeft in overleg met de commissaris van de Koning Utrecht het proces opgestart om te komen tot een nieuwe burgemeester. De fractievoorzitters gaan de komende weken aan de slag met het opstellen van een profielschets. Iedereen die in Veenendaal woont, werkt en leeft, kan hier ook een bijdrage aan leveren. Via ‘MijnBurgemeester’ kan men online aan de hand van een aantal stellingen aangeven wat voor burgemeester Veenendaal zoekt.

Wat voor type burgemeester willen de inwoners? Welke eigenschappen moet hij of zij bezitten en welke ervaring meebrengen? De gemeenteraad vormt zich hier zelf een beeld van. Daarnaast krijgen inwoners, bedrijfsleven en organisaties de kans via ‘MijnBurgemeester’ de raad aan te geven welk type burgemeester zij zoeken. De fractievoorzitters zullen de input uit de samenleving meenemen in de op te stellen profielschets. Via www.veenendaal.nl is er een directe link naar ‘MijnBurgemeester’.

Invullen kan van 9 t/m 16 mei 2018.

Vervolg

Na de sluitingstermijn worden de resultaten van ‘MijnBurgemeester’ en de inbreng van de fracties verwerkt tot een concept-profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting in juni 2018 de definitieve profielschets vaststellen en aanbieden aan de commissaris van de Koning. Dan kan nog voor de zomer de vacature voor burgemeester van Veenendaal door de minister worden opengesteld voor geïnteresseerden.
Naar verwachting kunnen de commissaris en de vertrouwenscommissie na de zomer gesprekken voeren met de kandidaten.

Piet Zoon is op dit moment waarnemend burgemeester van Veenendaal na het vertrek van Wouter Kolff in september 2017.

Reactie toevoegen

U bent hier