h

Enquête over flexibilisering zorg

17 juni 2018

Enquête over flexibilisering zorg

Foto: Peter van de Rovaart

De gemeente Veenendaal wil zorg 'flexibiliseren'. Dat wil zeggen dat cliënten zelf in kunnen brengen wanneer zij hun zorg willen ontvangen. Dit kan mogelijk van week tot week anders zijn. De SP wil graag weten in hoeverre dit haalbaar en wenselijk is, en heeft een enquête opgesteld. Deze is bedoeld voor mensen die werken in de thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning.

De enquête is in te vullen via de website veenendaal.sp.nl.

naar de enquete

De flexibilisering van de ondersteuning is een vernieuwing in de WMO. Mensen die gebruik maken van ondersteuning kunnen - in plaats van een vaste dag - aangeven dat ze de ene week wat meer en de andere week wat minder zorg willen.
Dat lijkt op het eerste gezicht een aardige geste, maar de vraag is of de organisaties dit aankunnen.

"We zien nu al dat aanbieders moeite hebben om continuïteit te bieden bij ziekte en vakantie," aldus SP-raadslid Jan Breur. "Dan wordt er al minder ondersteuning, mindere kwaliteit, of beide geboden; en worden zorgdoelen niet gehaald. Dit gaat alleen maar moeilijker worden als de inzet wordt geflexibiliseerd. Hoe waarborg je de kwaliteit?"

naar de enquete

 

Reactie toevoegen

U bent hier