h

Voorzitter Breur is terug

19 juni 2018

Voorzitter Breur is terug

Foto: Jan Breur

Op 31 mei is Jan Breur door de gemeenteraad gekozen tot lid van de agendacommissie. Eén van de taken van de agendacommissie is dat zij voorzitters levert voor de raadscommissie; vanavond zit Breur de eerste commissievergadering voor sinds zijn herverkiezing.

In 2014 werd Breur voor het eerst in de agendacommissie gekozen. Een hele verrassing - te meer omdat Breur zich destijds niet voor die functie had gekandideerd. Hij accepteerde de functie als 'write-in' kandidaat tot het eind van dat jaar, en gaf toen het stokje over aan Puck van Aart (PvdA).

In 2016, na de val van het College, keerde Breur weer terug in de agendacommissie. Dit keer had hij zich wel zelf gekandideerd en kreeg een absolute meerderheid van de stemmen.
Nu, in 2018, bij zijn meest recente herverkiezing, stemden er maarliefst 30 van de 31 aanwezige raadsleden op hem.

De agendacommissie stelt de concept-agenda's voor de gemeenteraad en raadscommissies samen. Ook treden de leden van de agendacommissie op als voorzitter in de raadscommissies en op beeldvormende avonden. Zoals gezegd treedt Breur vanavond (19 juni) op als voorzitter van de raadscommissie.
De overige leden van de agendacommissie zijn Dick Both (SGP), Adri Janssen (ProV) en Roy Dielemans (D66).

Reactie toevoegen

U bent hier