h

Hoe gaat het verder met de fontein?

3 juli 2018

Hoe gaat het verder met de fontein?

Foto: AJ Breur

Vorige week hield de SP een schoonmaakactie, uit protest tegen het feit dat de fontein bij Theater 'de Lampegiet' al jaren geen onderhoud heeft gehad. Het kunstwerk, genaamd 'Oud ontmoet Nieuw', gemaakt door Hedda Buijs staat er al jaren verloeder bij - en zeker nadat het onklaar is gemaakt ter ere van het koninklijke bezoek in 2012.
Afgelopen donderdag
(28 juni) vroeg de SP aandacht voor de fontein in de gemeenteraad.

De SP wil dat de fontein wordt gerestaureerd en voortaan goed wordt onderhouden. In een motie vroeg de partij om inzichtelijk te maken welke kosten daarmee gemoeid zijn, zodat er later - bij het vaststellen van de jaarlijkse begroting - hierover een besluit kan worden genomen.
Burgemeester Zoon zegde toe om dit te doen, waardoor de motie niet in stemming hoefde te worden gebracht.

Bij de begroting wil de SP een voorstel doen voor het herstel van de fontein. Deze wordt in oktober besproken.

OVER DEZE ACTIE:

Reactie toevoegen

U bent hier