h

Schone kunst

25 juni 2018

Schone kunst

Foto: AJ Breur

De fontein bij de Lampegiet opgefrist

Sinds enkele jaren staat de fontein bij theater 'de Lampegiet' te verloederen. Het ziet er niet naar uit dat de gemeente daar wat aan wil doen. En dus deed de SP het zelf maar: met sponzen en borstels kreeg de fontein een grondige opfrisbeurt.

In de afgelopen jaren is er regelmatig, door verschillende partijen, aandacht gevraagd voor het onderhoud van kunst in de openbare ruimte; en met name dit kunstwerk - meest recentelijk door ProVeenendaal. Al die aandacht heeft tot dusver nog niet tot enig teken van onderhoud.

Foto: AJ Breur

Koninginnedag 2012

Eén van de grote boosdoeners voor de huidige staat van de fontein, was het bezoek van de Koninklijke Familie in 2012. Het had de gemeente behaagd om voor die gelegenheid de fontein te vullen met aarde - wat de fontein uiteraard bepaald geen goed had gedaan.
Deze actie van de gemeente was tevens in strijd met de leveringsovereenkomst die de gemeente met de kunstenaar was aangegaan.

Toen vroeg de SP ook al aandacht voor het kunstwerk, maar sindsdien is de staat van de fontein enkel verslechterd.
Hoog tijd dus voor een grondige schoonmaak.

Foto: AJ Breur

De SP'ers werden in hun actie ondersteund door verschillende voorbijgangers - onder wie ook GroenLinkser Thijs van der Weele.
Kunstenaar Hedda Willem Buijs, de maker heeft laten weten de actie bijzonder op prijs te stellen.

Meer hierover
Koninginnedag 2012
Blogs
Media

Reactie toevoegen

U bent hier