h

De fontein

24 juni 2018

De fontein

Foto: AJ Breur

Door verschillende partijen, waaronder de SP is de laatste jaren aandacht gevraagd voor de verloederde fontein. Het lukt maar niet om de gemeente tot opknappen te bewegen. Dit tot groot verdriet van de kunstenaar, inmiddels weer in Veenendaal wonende Hedda Willem Buijs.
Sietse kwam met een simpel maar geniaal plan: Dan pakken wij de handschoen op! We kunnen niet restaureren, maar we kunnen wel opruimen en schoonmaken.

Zo stonden we met 6 SPers én ondersteuning van Tijs van GroenLinks met sop en bezems bij de fontein. Man man, wat was hij beschadigd, vies en vernield. Met vereende krachten hebben we vuilniszakken vol bladeren, takken, zwerfvuil en afgebroken tegels verwijderd. 

Nieuwsgierige buurtbewoners kwamen kijken wat er gebeurde. Ze vonden het fantastisch wat we deden! De dame van de Lampegiet bood extra werkmateriaal en koffie aan. De ingeseinde verslaggever van de Veenendaalse krant volgde onze actie en had al binnen een uur het verhaal gepubliceerd!
Ik sprak met een bewoner die wist te vertellen hoe de fontein kapot was gegaan. Zo’n 6 jaar geleden kwam Koningin Beatrix langs de fontein en voor die gelegenheid had men de fontein gevuld met aarde. Ja daar is zo’n fontein pomp niet tegen bestand. Daarna ging het snel bergafwaarts met de fontein. 

Foto: AJ Breur

Zo’n kunstwerk moet je koesteren. Verzorgen. Onderhouden. Je kan niet alleen maar mooi lintjes knippen en daarna de boel laten verloederen. De kunstenaar had de gemeente nog gewaarschuwd dat een waterobject veel onderhoud vergt...
Als SP geven wij deze voorzet: Nu moeten we de politieke handschoen oppakken. Kunst in de openbare ruimte laten we niet verloederen! 

Wilt u ook samen met ons een kunstwerk in uw wijk schoonmaken? Mail dan naar enna.van.duinen@veenendaal.nl

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier