h

29 September: Skate to Create

16 augustus 2018

29 September: Skate to Create

Foto: onbekend

Make Veenendaal Skate Again

Aan de vooruitblik die we onlangs wierpen op de maand september, kan nog een interessant evenement worden toegevoegd. 'Skate to Create'.
Dit evenement, georganiseerd door Skatepark Veenendaal, zal op 29 september plaatsvinden om geld in te zamelen voor de vernieuwing van de skatebaan.

De afgelopen maanden zijn de skaters druk in de weer geweest om de voorziening opgeknapt te krijgen. De skatebaan is verouderd, en heeft scheuren in de ondergrond. Er is sprake van een gevaarlijke situatie

De skaters hebben in de SP een politieke medestander. De SP heeft het College van Burgemeester en Wethouders bevraagd over de staat van de skatebaan en gemaand tot onderhoud.
Volgens het College voldoet de skatebaan echter aan de normen. Wel erkenden ze dat de baan verouderd is en willen ze nadenken over verbeteringen in de toekomst. Die zouden dan in 2020 plaatsvinden.

Uiteindelijk heeft de gemeente hiervoor €200.000,- toegezegd. Dat lijkt een flinke smak geld, maar is nog €50.000,- te weinig. Om dat laatste stukje ook te financieren, organiseren de skaters nu dit evenement.
'Skate to Create' vindt plaats op 29 september, van 12:00u tot 21:00u, bij de skatebaan in het stadspark, en wordt mede-georganiseerd door Vlow.

Eerder vonden al kleinere activiteiten plaats om geld in te zamelen.

Meer informatie:

Reactie toevoegen

U bent hier