h

Stilstaan bij de Vrede

22 september 2018

Stilstaan bij de Vrede

Foto: Jan Breur

Vrijdag 21 september, 2018. Een klein groepje mensen verzamelt zich aan de Duivenweide. Het is de Internationale Dag van de Vrede.
Daarom organiseerde de SP een 'stille wake', om stil te staan bij de Vrede.

De vredesvlag werd opgehouden, en er werden 'ubuntu-vlaggetjes' uitgedeeld aan voorbijgangers - een teken van verbinding.
Het was ook de bedoeling om kaarsjes aan te steken; het weer liet dat echter niet toe.

Dichter Derk-Erik Postma, die ook op ROODSTOCK heeft opgetreden, droeg enkele gedichten voor.

Hoewel de bijeenkomst, onder andere door harde wind en regebuien, kleiner was dan het had kunnen zijn, kijkt de SP terug op een geslaagde en waardevolle bijeenkomst.
Afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra: "Er is zoveel oorlog in de wereld, dat het haast vanzelfsprekend lijkt. Het is goed om af en toe eens stil te staan om te bedenken dat het anders kan en dat we het anders willen. We moeten beseffen dat oorlog mensenwerk is, en vrede dat dus ook is."

Elk jaar besteedt de SP op verschillende momenten aandacht aan het thema vrede. Bijvoorbeeld op de Internationale Dag van de Vrede, maar ook op ROODSTOCK wordt de Vredesvlag getoond, en rond de kerst zijn er vredesmarsen georganiseerd. Vanuit de SP is in 2006 ook Veenendalers Voor Vrede opgericht.
Het Novemberdebat van dit jaar zal eveneens in het teken staan van het thema Vrede.

Reactie toevoegen

U bent hier