h

Hennepkwekerij

10 november 2018

Hennepkwekerij

Burgemeester sluit bedrijfspand

Burgemeester Piet Zoon heeft een bedrijfspand aan de Bobinestraat 28 in Veenendaal gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. Het besluit van burgemeester Zoon trad op 7 november in werking en geldt voor een periode van zes maanden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Hennepkwekerij

Op 7 november 2018 trof de politie en gemeente tijdens een integrale controle een hennepkwekerij aan in het bedrijfspand aan de Bobinestraat 28. De hennepkwekerij is door de politie ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Het bedrijfspand blijft voor de duur van zes maanden dicht en tot die tijd is het verboden het bedrijfspand te betreden. De eigenaar van de bedrijfsruimte en de eigenaren van het bedrijf dat gevestigd was op het adres, zijn per brief geïnformeerd over de sluiting.

Niet tolereren

Burgemeester Piet Zoon: "Samen met onze partners willen we onzichtbare criminaliteit die ons gezag ondermijnt, voorkomen en bestrijden. Ook drugshandel is een voorbeeld van deze ondermijnende criminaliteit. Dit kunnen en willen wij niet tolereren in Veenendaal. Daarom sluit ik het pand voor zes maanden. Een stevige maatregel, waarmee ik een krachtig signaal wil geven aan diegene die zich met dit soort praktijken bezighouden."

Opiumwet

Burgemeester Zoon maakt voor het tijdelijk sluiten van panden waarin verdovende middelen boven de norm voor eigen gebruik worden aangetroffen, gebruik van de wet Damocles. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om gebouwen, waarin verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

Signalen melden

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Ze kunnen signalen melden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Pandeigenaren doen er goed aan om bij de verhuur of onderverhuur van hun pand goede afspraken te maken over met wat voor doel het pand gebruikt gaat worden. Leg deze afspraken altijd vast in een (huur)contract.

Reactie toevoegen

U bent hier