h

Hou het stadsstrand levend

7 november 2018

Hou het stadsstrand levend

Geen drempel voor activiteiten

Nu 'Landjepik' niet meer het beheer van het Stadsstrand doet, moet het mogelijk blijven om hier gemakkelijk activiteiten te organiseren. Geen gedoe met vergunningen, maar gelijk aan de slag. Dit bepleitte SP'er Sietse van der Bij in de raadscommissie van vorige week (dinsdag 30 oktober), toen er een voorstel over het Stadsstrand besproken werd als 'bijlage' van de begroting.

Onder het beheer van 'Landjepik' was het vrij simpel om iets te organiseren op het Stadsstrand. Je meldde het, en 'Landjepik' controlleerde of het niet botste met andere activiteiten. Ook was - als een activiteit aan bepaalde voorwaarden voldeed - het niet nodig om een vergunning aan te vragen.
Deze laagdrempeligheid was een belangrijke factor in het succes van het stadsstrand.

Nu het stadsstrand op de schop gaat, en het beheer overgaat van 'Landjepik' naar de gemeente, moet deze laagdrempeligheid blijven, vindt de SP.

Plannen

Foto: Gemeente Veenendaal

Met de plannen voor de inrichting het strand is de SP niet blij. Er blijft nauwelijks Stadsstrand over. Dit, terwijl bijna elfduizend mensen getekend hebben voor het behoud van het Stadsstrand.

Ook de kosten die met de plannen gemoeid zijn, zijn niet voor de poes! Terwijl het aanleggen van het complete stadsstrand destijds €50.000,- heeft gekost, wordt er voor het overhouden van een klein stukje daarvan nu een kredietaanvraag van €350.000,- aan de gemeenteraad voorgelegd. Het toevoegen van een 'landmark' zou nog eens €150.000,- daarbovenop moeten kosten.

De SP zal dan ook tegen deze inrichtingsplannen - en bijbehorende kosten - stemmen.

Reacties

Net nog langs gelopen, gezellige drukte.(het was nog wel droog)

Reactie toevoegen

U bent hier