h

Derk Postma: Stadsdichter

25 februari 2019

Derk Postma: Stadsdichter

Foto: Baukje Hiemstra

Derk Postma is de komende drie jaar de nieuwe stadsdichter van Veenendaal. Hij volgt hiermee Christiaan Abbing op. De officiële installatie vond woensdag 20 februari plaats en werd verricht door wethouder Dylan Lochtenberg in het gemeentehuis. 

Ambassadeur voor Veenendaal

Derk Postma vervult als stadsdichter een ambassadeursrol voor Veenendaal. De komende drie jaar brengt hij de dichtkunst in een positief daglicht en promoot hij poëzie. De stadsdichter heeft de taak om zes tot acht gedichten per jaar te schrijven die geïnspireerd zijn op lokale gebeurtenissen. De eerste heeft Derk meteen woensdagmiddag 20 februari mogen voordragen tijdens de feestelijke oplevering van fase twee van appartementencomplex Het Stempel. Hij gaat ook maandelijks een gedicht in een lokale krant, op websites en social media publiceren.

Derk Postma

Derk Postma is de vierde stadsdichter die Veenendaal kent. Hij is 47 jaar en werkt als medewerker Personeel en Organisatie bij de Christelijke Hogeschool Ede. Derk wil als stadsdichter zijn passie voor de Veenendalers tonen en zijn betrokkenheid met wat er in de stad gebeurt.
Vorig jaar trad hij verschillende malen op; onder andere op het ROODSTOCK strandfestival, en op de (regenachtige) vredeswake op de Dag van de Vrede. Hier droeg hij ondermeer zijn 'Recept voor de Vrede' voor

KunstPlatform

Het KunstPlatform Veenendaal heeft de nieuwe stadsdichter, tijdens een speciaal Cultureel Café op 13 februari, voorgedragen aan het college van B&W voor benoeming. Derk Postma werd gekozen door een jury, bestaande uit Ali Groebe (bestuurslid KunstPlatform Veenendaal), Christiaan Abbing (voormalig stadsdichter Veenendaal), Martin Brink (journalist Persgroep), Albert van Kooten (boekhandelaar in Veenendaal), en Harry Oonk (stadsdichter Ede). 

Reacties

Fijn dat Derk zo'n mooi podium krijgt als stadsdichter, we zullen in de toekomst dus nog veel van hem horen! Gefeliciteerd Derk!

Reactie toevoegen

U bent hier