h

Campagne-activiteiten op gepaste wijze hervat

19 maart 2019

Campagne-activiteiten op gepaste wijze hervat

Na het schietincident dat gisteren (maandag 18 maart) heeft plaatsgevonden in een tram in Utrecht, hebben de meeste partijen hun campagne-activiteiten stilgelegd. Vandaag worden ze weer hervat; zij het op aangepaste wijze. Bovendien zal er niet overal campagne worden gevoerd. De SP in Veenendaal pakt de campagne weer op.

In de stad Utrecht zal de partij geen campagne voeren. SP-afdeling Utrecht laat op Twitter weten:
"Gisteren was een zwarte dag voor onze mooie stad. Uit respect voor alle slachtoffers en nabestaanden zullen wij vandaag geen campagne voeren.
Wij wensen alle Utrechters heel veel sterkte toe vandaag. #Utrecht"

Gisterochtend opende loste een individu schoten in een tram in Utrecht; hierbij vielen drie doden en verscheidene gewonden. De hoofdverdachte ontkwam, maar is later op de dag alsnog opgepakt. In de tussentijd gold in de gehele provincie het hoogste dreigingsniveau.

"Nu de relatieve rust is teruggekeerd, blijven vragen en verdriet over," aldus het Veenendaalse kandidaat-Statenlid Jan Breur. "Toch zullen we door moeten gaan. Dat kan niet op dezelfde manier, en dat kan nog niet overal. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun naasten. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd."

  • Lees ook de reactie van Lilian Marijnissen HIER.

Reactie toevoegen

U bent hier