h

Statenleden geïnstalleerd

31 maart 2019

Statenleden geïnstalleerd

Foto: Provincie Utrecht / provincie-utrecht.nl

Afgelopen donderdag (28 maart) zijn in Utrecht de leden van de Provinciale Staten geïnstalleerd. Namens de SP namen Andrea Poppe (IJsselstein) en Michel Eggermond (Utrecht) hun zetel in. Er zijn geen Veenendalers in de Provinciale Staten gekozen.

Aan de dramatische verkiezingsuitslag van 20 maart heeft de SP twee zetels overgehouden. Deze worden gevuld door lijsttrekker Andrea Poppe, die al langer in de 'Staten' zit, en nieuwkomer Michel Eggermond. SP-afdeling Veenendaal wenst hen veel sterkte met de klus die voor hen ligt.

provincieutrecht.sp.nl

Geen Veenendalers

Foto: AJ Breur

Noch van de SP, noch van de andere partijen, zijn er Veenendalers in de Provinciale Staten gekozen. Het wordt dus weer vier jaar knokken voor de Zuid-Oostelijke uithoek van de provincie om in beeld te zijn bij het middenbestuur.

Aan de SP zal het niet liggen: er is goed contact tussen afdeling Veenendaal en de Statenfractie. En dat zal zeker niet veranderen.

De Veenendaalse kandidaat-Statenleden Jan Breur, Yolande de Meer en Tilmann van de Loo bedanken de Veense kiezers voor hun stem. Ondanks dat ze niet de provincie ingaan, zullen ze zich blijven inzetten voor het belang van de Veenendalers.

Bekijk het filmpje

Foto: Baukje Hiemstra

Reactie toevoegen

U bent hier