h

Eerste Kinderburgemeester geïnstalleerd

21 september 2019

Eerste Kinderburgemeester geïnstalleerd

Foto: Jan Breur

officiële installatie voor Maud Smid

De eerste kinderburgemeester van Veenendaal, Maud Smit, is in de raadsvergadering van 19 september officieel door de raad geïnstalleerd. Nadat Maud haar plannen had gepresenteerd, stemde de raad in met haar installatie als kinderburgemeester. Hierna kreeg Maud uit handen van burgemeester Kats de ambtsketen voor de kinderburgemeester van Veenendaal overhandigd.

In haar presentatie voor de raad vertelde Maud hoe zij zich kandidaat stelde en welke plannen zij heeft voor Veenendaal. Zo wil zij graag dat kinderen vaker op bezoek gaan bij ouderen: “Ouderen die in een verzorgingshuis wonen, voelen zich vaak alleen. Kinderen kunnen hen opvrolijken door naar ze toe te gaan en bijvoorbeeld leuke spelletjes met ze te doen”. Ook gaf zij aan meer bloemenperkjes voor bijen te willen. 

Foto: Fotostudio7

Ambtsketen

Nadat de raad gestemd had over de installatie, kreeg Maud uit handen van burgemeester Kats een heuse ambtsketen omgehangen. Deze zilveren keten is gemaakt door Horlogerie Van Manen, die de keten sponsorden in het kader van hun 60-jarig bestaan. Aan de keten hangt een penning met het wapen van de gemeente Veenendaal. Ieder jaar wordt op de achterkant van de penning een handgeschreven gravure toegevoegd met de naam van de kinderburgemeester uit het betreffende jaar. 

Taken

De kinderburgemeester ondersteunt de burgemeester en wethouders bij ceremoniële gelegenheden, zoals Koningsdag, de Avondvierdaagse of de opening van een speeltuin. De kinderburgemeester wordt jaarlijks door kinderen van een van de Veenendaalse basisscholen gekozen.

Foto: Gemeente Veenendaal

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier