h

Onze Hoofdstraat: Boekpresentatie

3 november 2019

Onze Hoofdstraat: Boekpresentatie

Foto: Baukje Hiemstra

Jaap Pilon presenteert nieuw boek onder begeleiding van Stef Bos

Veenendaalse historicus, stadsgids en oud-wethouder Jaap Pilon presenteert op vrijdag 22 november in De Cultuurfabriek zijn nieuwe boek Onze Hoofdstraat. Onder muzikale begeleiding van zanger Stef Bos, zelf geboren en getogen in de Hoofdstraat, gaat hij in op de bijzondere geschiedenis van deze belangrijke winkelstraat.

Onze Hoofdstraat

Pilons nieuwe boek is een vervolg op het in 2015 verschenen Mijn Kerkewijk, waarin hij inging op de geschiedenis van de straat waar hij nog altijd met veel plezier woont. Net als in zijn eerste boek gaat hij in Onze Hoofdstraat in op de geschiedenis van de straat aan de hand van de families die er wonen of gewoond hebben: van een huisarts die veel mensen over de vloer kreeg tot een Joods gezin in de Tweede Wereldoorlog.

Samen met Hennie Henzen zorgde Pilon dat de verhalen in zijn boek geïllustreerd zijn met allerlei historische beelden. Via foto’s en kaarten komt de boeiende geschiedenis van de Hoofdstraat zo nog meer tot leven.

Boekpresentatie

Op vrijdag 22 november (14.00-15.30 uur) presenteert Pilon zijn nieuwe boek in De Cultuurfabriek. Zanger Stef Bos, die zelf opgroeide in de Hoofdstraat, wisselt de verhalen van Pilon af met muziek vol herinneringen aan Veenendaal.

De zitplaatsen voor dit evenement zijn inmiddels vergeven. Voor belangstellenden is er een beperkt aantal gratis staplaatsen beschikbaar.

Foto: Jan Breur

Stadsgids Jaap Pilon gaf onlangs de SP een tour door historisch Veenendaal. Lees er HIER meer over.

Reactie toevoegen

U bent hier