h

Actie-Dag van de Verpleging

12 mei 2020

Actie-Dag van de Verpleging

Foto: AJ Breur

lonen omhoog, werkdruk omlaag!

Elk jaar besteedt de SP aandacht aan de Dag van de Verpleging, door een attentie te brengen aan zorgmedewerkers. Dit jaar werd er ook actie gevoerd. Onder het motto "De zorg verdient meer dan alleen applaus!" wil de SP duidelijk maken dat de zorgverleners die applaus krijgen straks niet de rekening van de crisis gaan betalen.

Bij verschillende verzorgings/verpleeghuizen in Veenendaal bezorgden SP'ers een taart - net als bij De Tollekamp in Rhenen. Tevens stonden SP'ers in de Veenendaalse Hoofdstraat met een groot spandoek, waarmee zij voorbijgangers wezen op de petitie #BeloonDeHelden. Op verschillende plekken in Veenendaal en omgeving waren (kleinere) borden geplaatst met de tekst van dit spandoek.

Foto: Peter van de Rovaart

De coronacrisis vraagt veel van zorgverleners. Er worden lange dagen gemaakt, soms met gevaar voor hun eigen gezondheid. Toch zou het niet voor het eerst zijn dat juist diezelfde zorgverleners de prijs van de economische crisis gaan betalen. Enkele jaren geleden nog maar werd immers door het kabinet Rutte-Asscher hard bezuinigd op de zorg, waardoor bijna 80.000 zorgverleners hun baan kwijt raakten.

De SP wil nu de zekerheid van het kabinet dat de zorg straks niet opnieuw de klappen gaat opvangen als er bezuinigd wordt op de overheidsuitgaven.  Om die reden is de partij een petitie gestart. Deze petitie kan online gesteund worden via www.beloondehelden.nl.

teken de petitie

Reactie toevoegen

U bent hier