h

Anderhalvemeter-bibliotheek

14 mei 2020

Anderhalvemeter-bibliotheek

Op dinsdag 12 mei opende Bibliotheek Veenendaal haar deuren na een sluiting van bijna twee maanden. Voor de komende tijd kunnen mensen weer hun oude boeken inleveren en nieuwe boeken lenen, tot versoepelingen in de landelijke richtlijnen langer verblijf mogelijk maken. 

Blij om weer te lenen

In totaal bezochten 800 mensen Bibliotheek Veenendaal op de heropeningsdag, verspreid over de dag. Via boodschappenmandjes, die na elk gebruik gedesinfecteerd werden, hielden de medewerkers bij hoeveel mensen er op de verschillende verdiepingen van de Bibliotheek waren. Zo was het altijd mogelijk om voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

Samen leenden de bezoekers 2000 boeken, tijdschriften en cd’s. “Het is heel fijn om te merken dat onze leden blij zijn dat ze weer naar ons kunnen komen,” aldus Bibliotheekdirecteur Mieke van Dijk. “En wij zijn blij met hun komst en enthousiasme. Het was een mooie dag.”

Openingstijden en richtlijnen

Bibliotheek Veenendaal houdt zich aan de landelijke richtlijnen om ervoor te zorgen dat alle bezoekers veilig hun nieuwe boeken kunnen uitzoeken. Ook zijn de openingstijden aangepast, met onder andere een exclusieve openstelling voor bezoekers van 60 jaar en ouder op donderdag- en vrijdagochtend.

Voor meer informatie over de richtlijnen, maatregelen en openingstijden kunnen mensen terecht op www.bibliotheekveenendaal.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier