h

SP deelt taart uit

27 juli 2020

SP deelt taart uit

Foto: SP Veenendaal

GFE-zuil geplaatst in o.a. Jan Roeck Plantsoen

Afgelopen week zijn er in totaal vier GFE-containers geplaatst voor de hoogbouwvan het Jan Roeckplantsoen en voor de Gilbert van Schoonbekestraat. Die vier containers zijn er niet zo maar gekomen. Samen met de SP hebben een viertal bewoners zich ingezet om de nodige handtekeningen te verzamelen die vereist zijn om zo’n container geplaatst te krijgen. Dat was geen gemakkelijke opgave, zeker niet in coronatijd.
Toch is het gelukt en daarom trakteerde de SP afgelopen zaterdag deze actieve bewoners op een taart met het opschrift: "Een schoner milieu begint bij de SP."

De eerste ervaringen met de GFE container spreken voor zich. Een van de bewoners vertelde dat hij eerst sceptisch tegenover deze container stond. Hij dacht dat hij zo weinig GFE afval had, dat het niet de moeite waard was om te scheiden. Nu de container er staat, merkt hij  hoeveel van zijn afval er in de GFE container terecht kan. “We hebben een kat. En ook het kattengrit mag in de GFE container. Dat scheelt heel wat in de kosten voor het restafval”

De SP vraagt zich af waarom de gemeente de bewoners zoveel inspanningen laat doen om een container geplaatst te krijgen - en heeft zich in de gemeenteraad verzet tegen deze lastige voorwaarden. De regel is dat hoogbouw met meer dan twintig wooneenheden een container mogen aanvragen, als de helft van de bewoners hiervoor met een handtekening akkoord geeft. Voor hoogbouw met een kleiner aantal wooneenheden geldt dat er minstens twintig bewoners daarmee akkoord gaan.
“Wij hebben in flats meegeholpen handtekeningen te verzamelen, waar wel tien verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. De mensen daar hebben weinig contact met elkaar. Dan is het gewenste aantal handtekeningen verzamelen voor een GFEcontainer een  bijna ondoenlijk opdracht," aldus SP woordvoerder Sietse van der Bij. "De gemeente had ook zonder al die voorwaarden GFE containers kunnen plaatsen bij de hoogbouw.”

Reacties

In het Schrijverspark is vanmorgen een restafval container omgewisseld tegen een papier container!
Ik hoorde al zeggen: hoeve we een stuk minder ver te lopen(Wijkgebouw 3134), of nabij fietsenstalling bij het Gemeentehuis!

Reactie toevoegen

U bent hier