h

Lampegietersavond in Corona-tijd

7 september 2020

Lampegietersavond in Corona-tijd

Foto: SP Veenendaal

Geen optochten; alternatief programma

Volgende week (14 september) is het weer zover: Lampegietersavond. Een mooie Veense traditie, waarbij kinderen in een lampionnenoptochtdoor hun wijk gaan.
Alleen dit jaar gooit de coronacrisis roet in het eten. Optochten zijn niet mogelijk...
Wat nu?

Veenendaal Verenigd/t en de gemeente hebben een alternatief programma bedacht.

Lampionnen, lantaarns, lichtjes...

Alle inwoners van Veenendaal worden opgeroepen om op maandagavond 14 september een lampion of lantaarn voor het raam te zetten. Op deze manier kunnen inwoners ’s avonds een mooie wandeling door de buurt maken en genieten van alle lichtjes voor de ramen. Natuurlijk kunnen kinderen zich thuis verkleden. Om 19:00 uur is er een filmpje over de Lampegietersavond 2020 te bekijken via de social media-kanalen en websites van Veenendaal Verenigd/t en de gemeente Veenendaal.

Wedstrijd

Kinderen kunnen een bouwplaat voor een lampion ophalen bij een van de vier Jumbo-supermarkten in Veenendaal, het gemeentehuis en de Cultuurfabriek. Deze lampion kunnen ze kleuren, verven en knutselen en op 14 september voor het raam zetten voor de lichtjeswandeling. Als ze vóór 15 september een foto van hun zelfgemaakte lampion opsturen naar veenendaal@museumveenendaal.nl, dan kunnen ze een bioscoopbon winnen voor twee personen die door de vier Jumbo-supermarkten ter beschikking worden gesteld. De prijswinnaars worden op 30 september in het zonnetje gezet.

Optredens

Muziekkorpsen zullen op verschillende locaties in Veenendaal voor muziek zorgen tijdens Lampegietersavond. De Veenendaalse Harmonie Caecilia treedt op in het Franse Gat, de Rotterdamse band Carribean Brass in Dragonder-zuid en de Rhenense Showharmonie OBK in Petenbos.
"Ik ben blij dat Lampegietersavond op deze manier toch nog door kan gaan," zegt SP-fractievoorzitter Jan Breur. "Het is natuurlijk jammer van de optocht, maar gelukkig zijn er veel goede ideeën om er toch een leuke avond van te maken."


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier