h

Coronaproof de straat op

19 oktober 2020

Coronaproof de straat op

Foto: Baukje Hiemstra

Dag van de Armoede 2020

Zaterdag 17 oktober was het de Dag van de Armoede. De SP heeft hiervoor corona-proof aandacht gevraagd in het centrum van Veenendaal. Gehuld in sandwichborden deelden vrijwilligers kranten uit aan het winkelende publiek.

"Geen dag om trots op te zijn, maar een dag die ons tot nadenken moet stemmen," zegt organisatiesecretaris Toke van de Rovaart over de Dag van de Armoede. "Want hoe is het mogelijk dat er in een zo’n welvarend land als Nederland
170 voedselbanken zijn, er van deze voedselbanken 151.000 mensen gebruik moeten maken, waarvan 29.000 kinderen, die zonder ontbijt naar school gaan?"

"De kloof tussen arm en rijk wordt ook in Nederland steeds groter," vult voorzitter Baukje Hiemstra aan. "10% van de bevolking heeft meer dan 61% van alle vermogen, terwijl 60% van de bevolking de maar 1% van het totale vermogen bezit. Dit is niet goed voor ons land."


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier