h

Zaterdag 17 oktober 2020: Dag van de Armoede

14 oktober 2020

Zaterdag 17 oktober 2020: Dag van de Armoede

Foto: Marc Middelbos

Midden in een nieuwe (gedeeltelijke) Lockdown, zou je haast vergeten dat er in Nederland veel mensen het nóg slechter hebben dan normaal.

Bij toeval viel mijn oog op een artikel in een van de damesbladen: ,nl: zaterdag17 oktober is het de dag van de Armoede!
Geen dag om trots op te zijn, maar een dag die ons tot nadenken moet stemmen...

...want hoe is het mogelijk dat er in een zo’n welvarend land als Nederland:
170 voedselbanken zijn, er van deze voedselbanken 151.000 mensen gebruik moeten maken, waarvan 29.000 kinderen, die zonder ontbijt naar school gaan? 

Voordat een gezin met 2 volwassenen & 2 kinderen gebruik mag maken van deze voedselbank (waar het gezin dan een aanvullend voedsel pakket krijgt) mogen zij niet meer overhouden dan 515 euro van het inkomen! Vaste lasten zijn hier al van af!
Van die 515 euro moet wel: de kapper, kleding, schoeisel, vervoer en telefoon nog betaald worden! Dat is een schier onmogelijke opgave voor veel gezinnen!

In de Coronatijd komen daar de mondkapjes nog bij, die tot nog toe dringend geadviseerd worden, maar zoals het er nu naar uitziet straks verplicht worden!
Gelukkig is een voorstel van de SP in Veenendaal - gesteund door veel andere partijen - overgenomen in de commissievergadering van maandag 12 oktober jl. om in elk geval de mensen die van een minimum rond moeten komen, van 3 wasbare mondkapjes te voorzien, dit zo mogelijk in samenwerking met IW4 en andere bedrijven in Veenendaal! 

Daarom zetten we ons als SP in, om het minimumloon naar 14euro te verhogen. Dat staat nu voor een 18 jarige op (bruto) 4,85 per uur en voor een 21-jarige op 9,70!
Meer hierover in onze landelijke krant waarvan er in Veenendaal ruim 8000 verspreid zijn.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier