h

SP boos om verloederen en verdwijnen fontein

5 maart 2021

SP boos om verloederen en verdwijnen fontein

Foto: SP Veenendaal

Door cultureel wanbeleid
zijn wij deze fontein kwijt

De fontein bij 'de Lampegiet' gaat, na jarenlange verloedering, verdwijnen. De SP is hier boos over, en laat dit weten door middel van een spandoek aan het vervallen kunstwerk. Ook heeft de SP het lot van de fontein geagendeerd voor de eerstvolgende vergadering van de raadscommissie.

Sietse van der Bij, cultuurwoordvoerder namens SP Veenendaal: "Als SP-fractie zien we dit als een voorbeeld van een werkwijze zoals er niet omgegaan dient te worden met onze culturele historie. Daarnaast verdient de omgang met de kunstenaar en de gemeenteraad ook geen pluim. Hierover wil de SP graag enkele vragen stellen aan het college."

Reactie toevoegen

U bent hier