h

Veenendaal Oost - Tijd voor duidelijkheid

19 juni 2021

Veenendaal Oost - Tijd voor duidelijkheid

Foto: SP Veenendaal

Oplossing in een nieuw pand

Wat de SP betreft is er maar één geschikte oplossing voor het gebrek aan onderwijsruimte in Veenendaal Oost: bijbouwen. En zolang er geen nieuwe locatie gebouwd is, zullen er noodlokalen in de nabijheid van het ontmoetingshuis moeten worden geplaatst.
"Dit is absoluut geen optimale situatie," aldus woordvoerder Sietse van der Bij, "maar wat ons betreft het best haalbare na alle vertraging die er heeft plaatsgevonden."

Op donderdag 17 juni sprak de raadscommissie over de situatie in Oost. Wethouder Verloop stelde de gemeenteraadsfracties voor om het probleem op te lossen door te schuiven binnen de beschikbare onderwijsruimte in Veenendaal. En daarmee het openbare onderwijs uit Oost te laten verdwijnen. Wat de SP betreft is dat onbespreekbaar.

Van der Bij: "Uiteindelijk is het verplaatsen van het probleem wat ons betreft geen enkele oplossing, ook omdat veel leerlingen dan die verhuizing niet zullen maken, maar voor een van de overblijvende scholen zal kiezen die in het ontmoetingshuis blijven. Hiermee schaden we de mogelijkheid om ook in de buurt voor openbaar onderwijs te kiezen, terwijl dit er op het moment al wel is."

Op 24 juni neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel van Wethouder Verloop. De oppositiepartijen, waaronder de SP, werken samen aan een tegenvoorstel. Van der Bij: "Nu op naar de definitieve echte oplossing in de nabijheid van het Ontmoetingshuis."


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier