h

Marvel is terug!

9 juli 2021

Marvel is terug!

Foto: Jan Breur

Filmreeks en zomerspecial hervat!

Door de corona-pandemie heeft er al lang geen film uit de Marvel-reeks in de bioscoop gedraaid. Maar nu draait -na lang wachten - de film 'Black Widow', over de spion die superheld werd.
Niet alleen de filmreeks maakt een doorstart. Ook de voortijdig afgebroken essayreeks op deze site, over de Marvel-helden leeft weer op deze zomer.

In deze zomerspecial analyseert SP-fractievoorzitter Jan Breur de Marvel-superheldenfilms door een socialistische bril. Dit was de zomerspecial van 2019. In verband met de geboorte van zijn kind Tobias moest hij deze serie afbreken. In 2020 was hij niet in de gelegenheid om de serie te hervatten.
Nu kan hij dat echter wel.

De nieuwe reeks Marvel-essays begint met Thor. Een essay waaraan Breur al was begonnen, maar nog niet afgemaakt had.
Breur: "Dit essay gaat over koninklijk gedrag en privileges. Ik zet Thor af tegen ons eigen koningshuis. Laat ik het erop houden dat Thor ook zonder zijn magische hamer geen spaan overlaat van de Oranjes..."

Hoeveel delen er dit jaar bijkomen, is nog even afwachten.
"Er gaat nogal wat speurwerk inzitten om de essays goed te schrijven. Dat kost tijd. Het is moeilijk in te schatten hoeveel tijd ik hiervoor nodig heb en vrij kan maken. We zien wel wat er mogelijk is..."

Foto: Marvel

Reeds verschenen:

Reactie toevoegen

U bent hier