h

De straat op voor een goed pensioen

30 november 2021

De straat op voor een goed pensioen

Foto: SP Veenendaal

Kijk ook op sp.nl/pensioen

Op zaterdag 27 november stond SP Veenendaal in de Hoofdstraat om aandacht te vragen voor de pensioenen. Door het hele land organiseert de partij pensioenbijeenkomsten, met SP-Kamerlid Bart van Kent, vertegenwoordigers van Actiecomité Red het Pensioenstelsel en verschillende pensioenexperts. Meer informatie hierover is te vinden op SP.nl/pensioen.

Het vermogen van de pensioenfondsen is de afgelopen 12 jaar van zo’n 600 tot bijna 2.000 miljard gestegen. Ondertussen hebben gepensioneerden in diezelfde periode geen indexatie gekregen van hun pensioen. Daarom hebben zij nu meer dan 20% koopkrachtverlies, omdat alle kosten wel elk jaar stijgen.

De SP wil de AOW-leeftijd terug naar 65, met recht omdoor te werken voor wie dit wil. De AOW-uitkering moet minimaal met een kwart worden verhoogd, en pensioenen moeten meegroeien met de prijzen. Pensioenfondsen moeten zich niet te rijk of te arm rijken, zodat eenieder zekerheid heeft over de waarde van hun pensioen en er niet onnodig gekort hoeft te worden.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier