h

Goedbezochte bijeenkomst Ons Franse Gat

12 december 2021

Goedbezochte bijeenkomst Ons Franse Gat

Foto: SP Veenendaal

Wijkambassadeurs, SP, GroenLinks en PvdA organiseren inspraakbijeenkomst Franse Gat

De wijkambassadeurs van het Franse Gat hebben de handen ineengeslagen met SP, GroenLinks en PvdA om te horen wat bewoners vinden van de plannen voor de vernieuwing van de wijk.
Op zaterdag 11 december organiseerden ze een inspraakbijeenkomst, die druk is bezocht. Tevens is er een website in het leven geroepen waar mensen informatie kunnen vinden en hun mening over de plannen kunnen geven: onsfransegat.nl 

Foto: SP Veenendaal

Op de bijeenkomst kwamen veel Franse Gatters af. Zij blijken zich grote zorgen te maken over wat er met hun wijk gebeurt, en voelen zich hier onvoldoende in gekend. Dit geldt zowel voor de Patrimonium-huurders als voor de bewoners van de koopwoningen aan de Savornin Lohmanstraat.

Met name de hoogbouwplannen stuiten op weerstand. De wijkbewoners zijn bang dat hun volksbuurt in een Veense Bijlmermeer verandert. De toevoeging van appartementencomplexen van 26 meter hoog zullen een behoorlijke verandering in het karakter van de wijk teweegbrengen.

Foto: Mark Ruitenbeek / Twitter

Wat de SP betreft is de samenwerking goed bevallen, en de bijeenkomst wordt als bijzonder nuttig ervaren. Er is zeker een goede basis voor een vervolg. De partijen houden hierover contact.

wordt vervolgd...

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier