h

WWDH sluit zich aan bij Veense Woonbetoging

17 januari 2022

WWDH sluit zich aan bij Veense Woonbetoging

Foto: Veense Woonbetoging

12 februari, Raadhuisplein

Actiegroep 'Wij Weigeren de Huurverhoging' (WWDH) heeft zich aangesloten als mede-initiatiefnemer van de Veense Woonbetoging. Deze betoging wordt in Veenendaal georganiseerd om te demonstreren tegen het landelijke en lokale woonbeleid, dat geleid heeft tot de wooncrisis. De Veense Woonbetoging vindt op zaterdag 12 februari plaats in het centrum van Veenendaal.

De Veense Woonbetoging beoogt met huurders, woningzoekenden en sympathisanten een wooncoalitie te vormen, want alleen samen sta je sterk. Informatie is te vinden op de website VeenseWoonbetoging.nl.Wie zich wil aansluiten als mede-initiatiefnemer of de actie wil ondersteunen, kan zich per mail via info@VeenseWoonbetoging.nl aanmelden.

De Veense Woonbetoging onderschrijft de tien eisen zoals die verwoord zijn in Het Woonmanifest, dat is opgesteld door een brede coalitie van actiegroepen en maatschappelijke organisaties. Deze eisen zijn, met toelichting, op Woonmanifest.nl te lezen.

De afgelopen 10 jaar stegen de huren met meer dan 35%. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor de noodzakelijke kosten en levensonderhoud. Actiegroep 'Wij Weigeren de Huurverhoging' strijdt daarom voor meerjarige huurbevriezing (2021-2025) om wonen voor iedereen weer betaalbaar te maken, en te houden.

De Veense Woonbetoging is er trots op om Wij Weigeren de Huurverhoging' aan boord te hebben.
Meer informatie over WWDH is te vinden op WijWeigerenDeHuurverhoging.nl.


Zie ook:

 

Reactie toevoegen

U bent hier