h

Solidair met Oekraïne (2)

10 maart 2022

Solidair met Oekraïne (2)

Foto: SP

STOP DE OORLOG

Rusland is Oekraïne binnengevallen. Daarmee is de eerste oorlog op het Europese continent in de eenentwintigste eeuw een feit.
Terwijl de situatie steeds gevaarlijker wordt, wordt de solidariteit met de slachtoffers ook steeds zichtbaarder. Afgelopen zaterdag
(5 maart) waren er weer solidariteitsacties.

Op het Malieveld in Den Haag organiseerden SP en Partij voor de Dieren een demonstratie tegen de oorlog. Daar waren zo'n 2000 mensen op afgekomen. Naast SP-leider Lilian Marijnissen spraken ook Esther Ouwehand van Partij voor de Dieren en waren er sprekers van Oekraïense en Russische afkomst, diverse vredesorganisaties, PvdA België en SP Jongeren. Na de demonstratie maakten de deelnemers een groot vredesteken op het Malieveld, om de oproep 'Stop de Oorlog' kracht bij te zetten.

Foto: SP Veenendaal

Net als een week eerder, onderbrak SP Veenendaal ook op 5 maart haar verkiezingscampagne om met de Vredesvlag bij het voormalige stadsstrand te staan. Ditmaal deed Vredesinitiatief Veenendaal ook mee.

Voorbijgangers namen een STOP DE OORLOG-postertje mee, staken een kaarsje aan, of vertelden wat zij doen om de slachtoffers te helpen.

Ook komende zaterdag (12 maart) organiseert SP Veenendaal een solidariteitsmoment rond de vredesvlag. Om 14.00u, bij de Cultuurfabriek. Iedereen is van harte welkom om langs te komen, stil te staan

Foto: SP Veenendaal

Iets doen voor de vluchtelingen? Dat kan, onder andere via GIRO555.


Zie ook:

Nieuws:
Blogs:
Podcast:

Reactie toevoegen

U bent hier