h

Bellen tegen de oorlog in de Oekraïne

6 maart 2022

Bellen tegen de oorlog in de Oekraïne

Als lid van het landelijk bel team zijn wij best wel druk! Net bezig om te bellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen, brak de oorlog tussen Oekraïne en Rusland uit! Een oorlog is een gemeen iets, zeker als het door één man wordt aangestuurd! Ik hoor veel vergelijkingen met een zekere man met een snorretje uit vroeger tijden!

De man die deze (smerige) oorlog in gang gezet heeft, heeft helaas niet het beste met de mensen voor, zowel in Rusland als in de Oekraïne. De (landelijke) SP schreef weer een petitie uit: Stop de oorlog! Deze petitie werd veelvuldig getekend, de ondertekenaars kwamen uit het hele land vandaan!
Verder werd er een goed vraaggesprek met Jasper van Dijk & Derk Sauer gevoerd,(25 februari jl) wat nog terug te zien is op SP.nl.

De beltool op de gemeenteraadsverkiezingen werd stopgezet, er is de afgelopen week heel ijverig gebeld door alle vrijwilligers van het landelijk bel team, om de mensen naar de grote Vredesdemonstratie op het Malieveld te krijgen!

Er waren fijne, boeiende gesprekken, ook indrukwekkende en verdrietige gesprekken van zowel sympathisanten als ondertekenaars van de petitie!
In 4 dagen tijd zijn er door 16 bellers 591 telefoonnummers gedraaid, werd er met 209 mensen gesproken, er hebben tot op heden een kleine 100 mensen toegezegd te zullen komen (via de SP), er doneren mensen een EHBO-kit aan de Stichting Spoetnik, of andere donaties!

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier