h

Laat niet onnodig geld liggen!

11 januari 2023

Laat niet onnodig geld liggen!

Foto: Jan Breur

Doe de check op energietoeslagcheck.nl

Heeft u moeite om de rekening te betalen? Mogelijk heeft u recht op energietoeslag. De SP heeft een simpele tool gemaakt waarmee Veenendalers snel kunnen zien of zij recht hebben op deze toeslag. De tool is te vinden op www.spveenendaal.nl/energietoeslagcheck en op energietoeslagcheck.nl.

Afhankelijk van een aantal factoren hebben mensen met een inkomen tot €2366,01 recht op een energietoeslag van €1300,-. Echter: niet iedereen weet dit, of weet hoe de toeslag moet aangevraagd worden. Via de website is de benodigde informatie snel binnen handbereik.

"Veel mensen komen in moeilijkheden door de hoge energielasten," aldus SP-raadscommissielid Sietse van der Bij, die de tool ontworpen heeft. "Het zou zonde zijn als er geld blijft liggen, terwijl mensen het hard nodig hebben. Die regeling is er niet voor niets; we helpen de mensen graag op weg."

De tool was direct al een groot succes: in de eerste paar uur dat hij online was, hadden al honderd mensen de check gedaan.

Meldlijn: 0800 022 5005

Behalve de energietoeslagcheck heeft de SP ook een meldlijn in het leven geroepen, waar mensen zich kunnen melden als zij moeite hebben de energierekening te betalen, of wanneer deze buitensporig hoog is. De meldingen leveren nuttige informatie op voor de volksvertegenwoordigers in Den Haag; de ervaringen van gewone Nederlanders kunnen daarmee een plek krijgen in de Kamerdebatten.
De meldlijn is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 19.00u en 20.00u, en is te bereiken op 0800 - 022 5005. Wie liever online een melding doet kan 24 uur per dag terecht op doemee.sp.nl/meldlijn.

Ondertussen is de volkspetitie van de SP, voor het nationaliseren van de energie, in volle gang. Er zijn al meer dan 100.000 handtekeningen binnen, en de actie gaat door. Op zaterdag 11 februari vindt er een manifestatie, genaamd 'het Volksprotest' plaats in Amsterdam; vanaf 13.00u op het Beursplein. Iedereen is van harte welkom om mee te demonstreren voor betaalbare energie.

Van der Bij: "Energie hoort een basisvoorziening te zijn zonder dat hier winst op wordt gemaakt. Daarom zeggen wij: Verlaag de prijzen en nationaliseer onze energie!"

Foto: Sietse van der Bij

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier