h

Omdat het anders moet!

14 maart 2023

Omdat het anders moet!

Foto: SP Veenendaal

verkiezingen 15 maart

Morgen is het zover. Woensdag 15 maart: de dag van de Provinciale Statenverkiezingen. Daarom stond een groep vrijwilligers van SP Veenendaal vandaag nog één keer in het centrum. Om de bezoekers van de dinsdagmarkt te wijzen op de verkiezingen en de punten die de SP wil behalen in de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. En vooral ook om te luisteren naar wat de mensen te zeggen hadden.

Uiteraard was lijsttrekker Jan Breur ook van de partij.

Foto: SP Veenendaal

SPeerpunten

De volgende zaken wil de SP bereiken in de provincie:

  1. Energie weer in eigen handen.
    De energieprijzen schieten door het dak. Door onze energiebedrijven van de markt te halen, krijgen we zeggenschap over de kosten.
  2. Openbaar vervoer overal en voor iedereen.
    Geen peperdure metro op een traject dat al lang bestaat (SUNIJ-lijn/Merwedelijn), maar een breed OV-netwerk zodat je weer overal overal met het openbaar vervoer kunt komen.
  3. Samen op weg naar nieuwe landbouw.
    Samen met groene boeren willen wij aan de slag voor een nieuwe landbouw, die genoeg oplevert voor de boer en die respect heeft voor de dieren en de omgeving.

Verder wil de SP een supersnelbus tussen Veenendaal en Amersfoort realiseren, zodat het OV tussen deze twee plaatsen (qua grootte respectievelijk plaats 3 en 2 van de provincie) een volwaardige keuze wordt.

Dit -en meer- is de inzet van de SP bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. En hoe groter de SP, hoe makkelijker deze te verwezenlijken zijn.
Dus daarom:

STEM SP!


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier