h

Op naar gratis OV voor iedereen

10 maart 2023

Op naar gratis OV voor iedereen

Foto: SP Provincie Utrecht

Debat op het MBO in Amersfoort

Afgelopen woensdag (8 maart) vond er op het MBO in Amersfoort een debat plaats tussen de verschillende politieke partijen. De SP mocht reageren op de stellling dat OV gratis moet zijn voor mensen met lage inkomens. Maar de SP wil zelfs een stapje verder: uiteindelijk gratis OV voor IEDEREEN!

Foto: SP Provincie Utrecht

Niet alleen wil de SP toewerken naar gratis OV voor iedereen, maar er moet ook flink geïnvesteerd worden. De afgelopen jaren zijn er veel buslijnen uitgekleed: dienstregelingen zijn uitgekleed, lijnen zijn verdwenen. Dat moet allemaal worden teruggedraaid, zodat het OV in de hele provincie een goed alternatief is voor de auto.

Dat kan allemaal betaalbaar, als de bus weer in publieke handen is - in plaats van een multinational. Want in plaats van de opbrengsten te laten verdwijnen in de zakken van de aandeelhouders, kunnen die gebruikt worden om verder te investeren.

De SP werd in dit debat vertegenwoordigd door Kerim Hoejenbos uit Leusden, die in het dagelijks leven buschauffeur is. Hij werd aangemoedigd door de Veenendaalse lijsttrekker Jan Breur.

Reacties

Als je wilt dat het openbaar vervoer een succes wordt, dan de luchtvaart belasten voor de schade die zij aanricht. Dat geld moet naar het OV!

Reactie toevoegen

U bent hier