h

Expositie geopend

23 juli 2023

Expositie geopend

Foto: SP Veenendaal

Weggecijferd/teruggevochten in Veenendaal

Op zaterdag 22 juli opende SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij de fototentoonstelling 'Weggecijferd/teruggevochten' van Bert Teunissen. De portretten van gezinnen die getroffen zijn door het toeslagenschandaal zijn tot 24 augustus te bekijken op het Kees Stipplein en de Bernard van Kreelpoort.

Van der Bij heeft de tentoonstelling naar Veenendaal gehaald om ook de ruim 100 inwoners in Veenendaal die met het schandaal te maken hebben te steunen en het schandaal zichtbaar te laten blijven.
"Vooral de verhalen van de slachtoffers raken je ten diepste," vertelt hij. "Ouders die hun kinderen onterecht geen water meer kunnen geven omdat dit afgesloten is. Waardoor de kinderen in een zakje moeten poepen en plassen. Maar ook een ouder waarbij de belastingdienst het verbood om een klein aandenken te kopen aan het overleden kind. Dit zijn schandes die niet uit te leggen zijn en dit mag dus ook nooit vergeten worden."

Reactie toevoegen

U bent hier