h

Cadeautje van een ton?

30 september 2023

Cadeautje van een ton?

Sociale koopwoningen niet sociaal...

Terwijl 'tijdelijke woningbouw' met gemak dertig jaar kan staan, zijn sociale koopwoningen na tien jaar weg. Wie nu een sociale koopwoning voor 2,5 ton koopt, kan hem over tien jaar doorverkopen voor 3,5 ton. Wat SP-fractievoorzitter Sietse van der Bij betreft is dat niet sociaal.

"Die kopers geven we dus eigenlijk een ton cadeau, terwijl we heel veel inwoners niets kunnen geven," zei hij in zijn eerste raadsvergadering, op 14 september jongstleden. Dit, naar aanleiding van de bouwplannen aan de Jan Steenlaan.

Parkeernorm

Ook vindt de SP de parkeernorm die in deze plannen wordt gehanteerd te laag. Dit kan voor grote problemen zorgen; in de vorm van parkeeroverlast.

Bomen

Van der Bij stond ook stil bij de waardevolle bomen in de straat. Volgens de plannen zouden de waardevolle eiken behouden blijven, maar andere waardevolle bomen niet. En hoewel de wilg, laurier, conifeer, hulst, iep en cotoneaster niet op de 'waardevolle bomenlijst' staan, zijn ze wel de moeite van het behouden waard - vindt de SP. Ze hebben immers meerwaarde voor de biodiversiteit en leefomgeving.

Daarom diende de SP, samen met GroenLinks en PvdA een motie in, met de omroep om zoveel mogelijk bomen overeind te laten.
Deze motie werd unaniem aangenomen.


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier