h

PrinsjesdagProtest 2023

20 september 2023

PrinsjesdagProtest 2023

Foto: Jaswinder Singh

SP vraagt aandacht voor de zorg!

Gisteren (dinsdag 19 september) was het de Derde Dinsdag in September; Prinsjesdag. De dag waarop de Koning voorleest welke plannen de regering heeft - die traditiegetrouw lang van tevoren gelekt zijn. Traditiegetrouw organiseert de SP in de aanloop van Prinsjesdag een protest, omdat het anders moet in Nederland. Dit jaar vond dat plaats op zondag 17 september...

Foto: SP.nl / SP.nl

De SP vroeg speciale aandacht voor de zorg. "Er mag niet meer bezuinigd worden op de zorg, er moet juist geïnvesteerd worden," zegt partijleider Marijnissen. De SP maakt zich er hard voor dat de bezuinigingen die voor komend jaar staan ingepland van tafel gaan en voert daarom nu de druk op. We moeten kiezen voor een zorg zonder markt, waarin zorgmedewerkers het voor het zeggen hebben en niet de zorgverzekeraars. De zorgverleners die op het PrinsjesdagProtest spraken gingen op Prinsjesdag, op dinsdag 19 september, in witte kleding met de Kamerleden van de SP mee naar de Koninklijke Schouwburg voor de Troonrede van de Koning. Op deze manier wil de SP aandacht vragen voor het belangrijke werk van zorgverleners en de aangekondigde bezuinigingen op de zorg.

Foto: Tilmann van de Loo / SP Veenendaal

De totale opkomst van het PrinsjesdagProtest wordt op een kleine 2000 mensen geschat. Ook vanuit Veenendaal en Omgeving togen verschillende mensen naar Den Haag. Vanaf station Veenendaal Centrum bracht een bus de Veenendalers naar het Haagse...

Foto: Tilmann van de Loo / SP Veenendaal

Nico en Tilmann in de bus...


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier