h

Een best wel drukke week

20 september 2023

Een best wel drukke week

Foto: Jan Breur

Op 4 september, na de belangrijke ledenvergadering over ons (concept) verkiezingsprogramma voor de verkiezingen op 22 november a.s., waren onze Veenendaal Speciaal kranten binnengekomen, 10.000 stuks. Waar mogelijk gingen er losse exemplaren tot doosjes mee naar huis om deze te verspreiden onder de inwoners! Fijn, dat scheelt weer heel wat energie!

Zo kwamen er 3 dozen á 750 stuks naar mij toe, compleet met adressen wie wat en waaruit te delen! Met het mooie weer kon ik zelf ook alvast een doosje verwerken! Aan het eind van de week was er nog maar 1.1/2 doosje over, wat maar goed was ook, want buiten de normale klusjes in huis lag er nog een (leuke) dag in het verschiet:

De 50+ beurs

Een jaarlijks terugkerend evenement in de Utrechtse Jaarbeurshallen, speciaal voor mensen die de 50+ leeftijd bereikt hebben! Andere jaren kon ik wel eens meerdere dagen, helaas door de drukte van en voor de verkiezingen lukt dat dit jaar niet!

Afgelopen dinsdagmiddag had Baukje al een dagdeel voor haar rekening genomen, nu mocht ik dan weer een dagje in de SP-stand staan, om de mensen uit te nodigen voor het Prinsjesdagprotest, maar ook om te vragen hoe het met de boodschappen ging, waar de mensen tegen aanliepen en wat ze verwachten voor het komende jaar!

We konden elkaar gelukkig regelmatig afwisselen, mochten een rondje over de beurs lopen, konden onze lunch gebruiken en de keel smeren met koffie, thee of water!
In de middag kwam Bart van Kent (onze man op Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Tweede Kamer) ons ook nog versterken, er waren ook nog heel wat vragen over de pensioenen! Ook Arnoud, landelijk secretaris was vandaag van de partij! De stand werd druk bezocht, petities getekend, nieuwe leden ingeschreven!
Een leuke inspirerende dag met een enthousiast koppel SP’ers uit de hele omgeving van Utrecht.

's Avonds naar het afscheid van Jan en morgen weer een dag!

Vrijdag

Na het boodschappen doen, even lunchen. De Tribunes waren binnengekomen met een paar nieuwe adressen, die konden. tegelijk met een aantal kranten in de middag naar een wat verder afgelegen wijk gebracht worden naar andere bezorgers! In de avond was er nog een mail: Even kortsluiten of alles klaar was voor de volgende middag,

Vredeswandeling

Zaterdag 16 september begin van de Vredesweek, waar normaal gesproken Jan of Sietse afgevaardigde waren, maar de een was op weg naar Olomouc onze zusterstad in Tsjechië, waar de 30-jarige stedenband gevierd werd, waarvoor op het laatste moment ook Sietse uitgenodigd was! Jan was druk in de Provincie!

Nu viel mij de eer te beurt om een vluchteling uit de Oekraïne te verwelkomen en te introduceren.
Hij vertelde een hevig verhaal hoe het nu in de Oekraïne was, dat hij met zijn vrouw en kinderen een warm welkom ten deel gevallen was in Veenendaal.

Verder liepen er nog enkele deelnemers van o.a. Amnesty International en het dichtersgilde mee, om bij enkele monumenten stil te staan een verhaal of gedicht voor te dragen. De tocht werd beëindigd in de ontmoetingsruimte "Onder Ons" in de Fluiterstraat waar ons koffie, thee en een heerlijke stroopwafel aangeboden werd!

Foto’s werden er gemaakt door onze plaatselijke fotograaf Pieter Vane!

Prinsjesdagprotest

Foto: Tilmann van de Loo / SP Veenendaal

Als slot van deze week was er dan eindelijk op zondag 17 september het landelijk georganiseerde Prinsjesdagprotest. Met een bus met een kleine 30 personen vanuit Ede, Veenendaal en Utrecht ging het via een omweg bij de A12 richting Den Haag met onze buschauffeur Peter, waar we keurig op tijd aankwamen. Na 2 minuten lopen stond ons al een enthousiaste menigte op te wachten (sommige bussen waren al voor 9 uur vertrokken!) We werden opgewacht door een van onze vertegenwoordigers vanuit het landelijk bureau; voor de liefhebbers waren er broodjes en koffie.

Na kennismaken met verschillende kopstukken was het wachten natuurlijk op onze Lillian, die weer een waardig spektakel op touw gezet had, met een vertegenwoordiging van wonen, zorg, onze energiepetitie die door ruim 146.000 mensen is getekend! Het eerste succes is er al, dat komt uit het Zuiden van ons land, daar staat een nieuw provinciaal energiebedrijf op stapel! Ik hoop dat het navolging oplevert!

Dan is daar onze mars weer, een flinke ronde langs de ons zo bekende gebouwen, de Eerste en Tweede Kamer, het torentje staat zoals velen wel bekend zal zijn in de steigers en is afgezet voor het publiek! Onder begeleiding van een flink aantal ordebewakers, security, EHBO’ers, politie per fiets of motor ging er een mars van een kleine 1500 tot 2000 rustige demonstranten door en om de Staatsliedenbuurt. Trams en ander verkeer werden tegengehouden werd. Na een klein uur keerde de menigte weer terug op de Koekamp.

Nu kwamen ook de vertegenwoordigers van de SP die op de kandidatenlijst staan, gewoon gezellig met het publiek een praatje maken werden vragen beantwoord, en zo werd weer een knotsgezellige dag afgesloten.
Het wachten was op twee mensen van de bewaking die met ons mee terug reden. De reis werd in omgekeerde volgorde gemaakt en waren we rond de klok van 18.00 weer thuis.

Prinsjesdag

Op dinsdag 19 september is het natuurlijk de 3e dinsdag van september; Prinsjesdag. Met een sobere troonrede van een bebrilde koning, een Miljoenen nota met daarna de politieke beschouwingen, gevolgd door een verkiezingsperiode waar van zowel de politieke partijen alsook de stemmers veel verwacht wordt!

Als SP staan we er klaar voor.
(O, ja, er staat nog een extra doosje met folders op me te wachten!)

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier